Om Oss

 

Kuringen Bryggehotell er en skjult perle som ikke vises fra bilveien


Utsikten som møter deg i bukta Kuringen er ren skjærgårdsidyll med kystkultur hvor ny og tidligere historie møtes.Mange vil si at det er et sted kropp og sjel får påfyll.

WilLee-Wright_Fosen_Kuringen_MG_2002copy

 

Vertskapet Ellen Thorvaldsen og Oliver Zaulich tok over drift og anlegg i 2015, og har siden da gjort store ombygging, vedlikehold og konseptutvikling. 

inFYncIg.jpeg

Bygningen var tidligere ei klippfiskbrygge bygd etappevis fra 1885. Veggene er fulle av historier som hører til Trøndersk kystkultur.

 

In 1989 kjøpte Steinar Thorvaldsen, faren til Ellen, ei sliten brygge som  da skulle bli familiens feriehus.

 

Men etter å ha forelsket seg i stedet og folket, ble planene til noe mye større. Det startet med åpning av Aquarius Kro i år 2000 med tappetårn og bacalao, og som nå heter Kuringen Bryggehotell med fortsatt flere framtidsplaner.

WO_7xHxw.png

 

Navnet Kuringen kommer fra "å kure". Ligge i ro og ligge i le. 

I hundrevis av år har båter brukt bukta som nødhavn. 

Helt beskyttet fra bølger og vind er det alltid rolig sjø i Kuringen

I dag er Kuringen Marina en av de mest besøkte småbåthavner i Midt-Norge.

utsikt kuringen solnedgang.jpg

 

Kuringen Bryggehotell er et sted hvor alle generasjoner, venner, arbeidskolleger kan kose seg sammen.

Et sted hvor man nyter god mat, god drikke, nydelig natur, godt samvær og gøye aktiviteter på lag med naturen og området.

IMG_0367.jpeg

Kuringen forteller sin historie gjennom arkitektur, lokale råvarer, vertskapet og varierende naturen mellom hav, fjell og skjærgård.

WilLee-Wright_Fosen_Kuringen_LW_3335 (1)

 

Ellen and Oliver's motto er å lage et sted de selv gjerne vil besøke.

Paret er glad i å reise og besøker små unike hoteller rundt omkring i verden. Fra hver reise henter de inspirasjon som kan bidra til å gjøre Kuringen enda mer spennende å besøke.

D94A8163-EFE0-482A-AEBF-641EB2344D57.jpe

KURINGEN BRYGGEHOTELL

- Et moderne hotell med en stolt historie -

Kuringen bryggehotell er ei skjult perle, som ikke kan skimtes fra bilveien.

Utsikten som møter deg nede ved sjøen er formidabel. - Et sted for rekreasjon og sjelero, vil mange si.

 

Navnet Kuringen kommer fra begrepet "å kure", som vil si å ligge i ro. Den lille bukta er nemlig godt skjermet for vær og vind, og i tillegg er vi selvsagt også opptatt av at du skal finne den etterlengta roen.

Her blir du tatt  i mot med åpne armer, og et ønske om å gjøre oppholdet ditt så bra som overhode mulig. - Minneverdig og unikt.

Kuringen Bryggehotell skal være et sted hvor alle generasjoner er velkomne. Et sted hvor man kan være sammen og bare nyte, så vel stedet i seg selv som den fantastiske maten og naturen rundt oss.

 

Opprinnelig er Kuringen Bryggehotell ei gammel klippfiskbrygge fra 1885, med veggene fulle av historie. I 1989 kjøpte far til Ellen, Steinar Thorvaldsen, det som den gang var ei falleferdig brygge, med en tanke om at dette skulle være familiens nye feriested. Det ble imidlertid ikke helt slik han hadde planlagt. Drømmen om en liten bar og restaurant tok form, og Aquarius Brygge åpnet dørene i 2000.

19 år gikk med til snekring, rehabilitering og driftsansvar, før Steinar pensjonerte seg i 2011.

 

Daglig leder Ellen Thorvaldsen og kjøkkensjef Oliver Zaulich tok over driften og eiendommen i 2015, og døpte da stedet om til Kuringen Bryggehotell. Oliver, som er vokst opp i de tyske alper i Garmisch PartenKirchen og Füssen, kommer selv fra en restaurantfamilie og startet i bransjen som ung. Ellen er vokst opp i Trondheim, og startet sin utdanning innenfor TV-produksjon, i Norge og USA. Tilfeldigheter førte derimot til at hun begynte å jobbe innen turisme og handel, og det var i jobbsammenheng at hun traff Oliver på det glade Vestland i 1996.

 

Ellen og Olivers ambisjon er å skape et sted som de selv kunne tenkt seg å feriere på. Paret elsker å reise og besøke små, unike hoteller og steder. For hver reise blir ny inspirasjon tatt med hjem i kofferten, og skaper grobunn for nye spennende ideer og prosjekter.

 

Utviklingsarbeidet på Kuringen startet for fullt i 2016. Etter en omfattende byggeprosess, med restaurering og ombygging, fremstår Kuringen Bryggehotell i dag som et moderne bryggehotell med en stolt historie.